Sposób przygotowania:
Jagodowe zapiekane pod pierzynką
Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam na sztywno. Dodałam cały czas ubijając żółtka i 3/4 szklanki cukru, a następnie mieszając łyżką: przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia , 2 łyżki wody, łyżkę octu, 3 łyżki oleju i połowę cukru waniliowego. Wylałam ciasto na blachę, posypałam 2,5 szklanki jagód, resztę zostawiłam. Ciasto podpiekłam w piekarniku w 150st przez około 25 minut, wyjęłam i posmarowałam je ostrożnie z wierzchu śmietaną ubitą ze śmietan fixem, do której dodałam rownież resztę cukru waniliowego, jagód i wiórki kokosowe. Piekłam jeszcze 35 minut nadal w 150 st, 5 minut przed końcem włączyłam termoobieg.