gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jagodowy sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jagodowy sernik na zimno jest łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Polecam na deser w upalne dni.

Jagodowy sernik na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jagodowy sernik na zimno

 

  • 500 gram twarogu sernikowego
  • 3 galaretki jagodowe
  • 350 gram jagód
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Jagodowy sernik na zimno
Dwie galaretki jagodowe rozpuszczamy w jednej szklance wody i odstawiamy do przestudzenia. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Twaróg sernikowy przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz jagody i miksujemy na jednolitą masę. Do masy wlewamy galaretkę i całość ponownie miksujemy. Tężejącą masę wylewamy na biszkopty w tortownicy i wstawiamy do lodówki. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i gdy zacznie tężeć to wylewamy ją na masę serowo-jagodową. Ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Jagodowy sernik na zimno
Dno średniej tortownicy wykładamy biszkoptami.
Jagodowy sernik na zimno
Twaróg sernikowy przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz jagody i miksujemy na jednolitą masę.
Jagodowy sernik na zimno
Do masy wlewamy galaretkę i całość ponownie miksujemy.
Jagodowy sernik na zimno
Tężejącą masę wylewamy na biszkopty w tortownicy i wstawiamy do lodówki.