Sposób przygotowania:
Jagodowy sernik na zimno
1. Herbatniki zmiksować w blenderze lub rozkruszyć za pomocą wałka. Margarynę stopić, wymieszać z resztą składników. Gotową masę wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24 cm. Schłodzić.
2. Twaróg zmielić. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, podgrzewając, rozpuścić i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Jagody opłukać, zmiksować, dodać ser i cukier. Dokładnie utrzeć. Ucierając, dodawać letnią żelatynę. Na sam koniec dodać śmietankę. Masę wylać na gotowy spód. Schładzać całą noc. Udekorować jagodami lub borówkami i miętą.
2. Twaróg zmielić. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, podgrzewając, rozpuścić i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Jagody opłukać, zmiksować, dodać ser i cukier. Dokładnie utrzeć. Ucierając, dodawać letnią żelatynę. Na sam koniec dodać śmietankę. Masę wylać na gotowy spód. Schładzać całą noc. Udekorować jagodami lub borówkami i miętą.
marietta