Sposób przygotowania:
Jagodowy sernik na zimnoCIASTO
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier, cukier waniliowy, oraz żółtka. Mąki przesiewamy i delikatnie mieszamy.
Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm. i pieczemy ok 20 min w temp. 175'C.
Upieczone ciasto pozostawiamy do przestygnięcia.
MASA
2 łyżeczki żelatyny - rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody i pozostawiamy do przestygnięcia. Jagody blendujemy. Ser ubijamy mikserem dodając śmietanę kremówkę, cukier, oraz jagody.
Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję dwie łyżki nakładamy do żelatyny i dokładnie mieszamy, tak by się zahartowała i żelatynę wylewamy do masy serowej, jeszcze chwilkę miksujemy i wylewamy na biszkopt. Sernik schładzamy w lodówce.