enchanted

enchanted

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Jagodowy tort z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orzeźwiający tort z kwaśnymi jagodami i słodka bitą śmietaną

Jagodowy tort z bitą śmietaną

Składniki:

Jagodowy tort z bitą śmietaną

 

 

 

  • Na masę
  • 80 dag jagód
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 400 ml kremówki

 

 

Sposób przygotowania:

Jagodowy tort z bitą śmietaną
Sposób wykonania : 1.Jajka ubić z cukrem .Połącz z mąką , przełóż do tortownicy .Piecz około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni C , wystudź. 2. Odłóż pól szklanki jagód .Pozostałe zasyp cukrem , odstaw by puściły sok .Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody , przestudź .3/4 żelatyny wymieszaj z jagodami . 3. Śmietanę ubij z cukrem i połącz z resztą żelatyny ,cienko posmaruj biszkopt . 4. Na ciasto wyłóż tężejąca masę jagodową , przekładając ją częścią bitej śmietany . Tort udekoruj bitą śmietana i jagodami *Podczas ubijania do bitej śmietany można dodać trochę soku z jagód powstanie wtedy ładny kolor