Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Jaja faszerowane .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka faszerowane smakują z sosem chrzanowym

Jaja faszerowane .

Składniki:

Jaja faszerowane .

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane .
Ugotowane na twardo ostudzone jaja, przekrajać w skorupce ostrym nożem wzdłuż na połówki, wyjąć ostrożnie żółtko z białkiem, pozostawiając połówki pustych skorupek. Jaja przepuścić przez maszynkę , razem z bułką namoczoną w mleku. Do masy z jaj dodać posiekaną zieleninę, dodać dwie łyżki bułki tartej,śmietanę i sól, dokładnie wymieszać. Gotową masę nałożyć do skorupek, gotowe jaja przyłożyć do bułki tartej lekko przyciskając, i podsmażyć na gorącym oleju.