BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Jaja faszerowane 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie tanie a jaki efekt, kusi wygladem i smakiem.

Jaja faszerowane 2

Składniki:

Jaja faszerowane 2

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo,
  • 10 dag chudej szynk,
  • 2 lyzki natki pietruszki,
  • lyzka ostrej musztardy,
  • 2 lyzki majonezu,
  • swiezy ogorek, kilka listkow salaty,
  • kilka galozek natki pietruszki,
  • sol, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane 2
Jajka ugotowac na twardo. Obrac ze skorupek, ostrym nozem sciaac czubek na 2/3 wielkoscii delikatnie wyjac zoltka. Sciete czesci bialek i szynke pokroic na drobniutka kosteczke. Utrzec zoltka z sola, pieprzem, musztarda na jednolita mase, wymieszac posiekane bialka, szynke i pietruszke z zoltkami, wymieszac. Tak zrobiona mase wypelniac Bialka. Z dokladnie umytego ogorka, odkroic 6 grubych krzkowi kazdy wydrazyc i umiescic na nim faszerowane jajo. Podawac na polmisku wylozonym lisciami salaty, udekorowac majonezem i natka pietruszki.