Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Jaja faszerowane łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne połączenie: łosoś i jajka.

Jaja faszerowane łososiem

Składniki:

Jaja faszerowane łososiem

 

  • 5 jaj
  • 250g łososia wędzonego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane łososiem
Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!