dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

jaja faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jaka faszerowane z pieczarkami

jaja faszerowane pieczarkami

Składniki:

jaja faszerowane pieczarkami

 

  • 4 szt. jaja,
  • 6 szt. pieczarki,
  • 1 szt. cebula,
  • 1 łyżka olej,
  • majonez,
  • słodka papryka,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

jaja faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo. Cebulę, pieczarki drobno posiekać oraz usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać je dokładnie z podsmażonymi grzybami i posiekaną natką pietruszki. Połówki jaj napełnić farszem. Jajka udekorować majonezem i posypać papryką. udekorować pietruszką.