lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Jaja faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolacyjka dziś będzie wyśmienita, bardzo smaczna i uważam, że lekka. Uwielbiam tuńczyka z puszki, a w jajach to już kocham po prostu. Każdy z nas ma jakiegoś bzika hi hi mój bzik to tuńczyk i jaja.

Jaja faszerowane tuńczykiem Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Jaja faszerowane tuńczykiem

Składniki

  • Jaja 6 szt L

 

  • tuńczyk w zalewie 200 g

 

 

  • ruccola 50 g

Sos Winegret :

 

 

  • papryka czerwona mielona 1 szczypta

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane tuńczykiem

Krok 1

Ruccole rozsypujemy na dużym talerzu i skrapiamy sosem winegret ( oliwa,sok z cytryny papryka sól i pieprz).

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, kroimy w poprzek i wyjmujemy żółtka na talerzyk.

Tuńczyk odsączamy z zalewy i dodajemy do żółtek i rozgniatamy.

Krok 3

Paprykę myjemy wycinamy środki i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do żółtek i tuńczyka.

Wymieszany farsz nakładamy do naszych jajeczek i dekorujemy dodatkowo drobno pokrojoną papryką.

Tak podane jajeczka na pewno zachwycą i zostaną zjedzone z przyjemnością.

Jaja faszerowane tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo koo 5 minut od zagotowania
Jaja faszerowane tuńczykiem
Paprykę czerwoną myjemy, wycinamy gniazda i kroimy drobniutko.
Jaja faszerowane tuńczykiem
Oliwki nadziewane zielone kroimy w krążki
Jaja faszerowane tuńczykiem
Tuńczyk wyjmujemy z zalewy i odsączamy, przekładamy na talerz.
Jaja faszerowane tuńczykiem
Dodajemy do naszego odsączonego tuńczyka żółtka
Jaja faszerowane tuńczykiem
Do tuńczyka, żółtek dodajemy paprykę drobno pokrojoną
Jaja faszerowane tuńczykiem
Ruccole rozsypujemy na dużym talerzu i skrapiamy sosem winegret ( oliwa,sok z cytryny papryka sól i pieprz).