Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja w szynce

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jaja ugotować na twardo. Plastry cielęciny umyć, osuszyć, posolić, oprószyć

Jaja w szynce

Składniki:

Jaja w szynce

 

  • 6 jaj

 

  • 6 plastrów gotowanej szynki

 

 

  • musztarda

 

 

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jaja w szynce
Jaja ugotować na twardo. Plastry cielęciny umyć, osuszyć, posolić, oprószyć pieprzem, po smarować musztardą. Ułożyć na nich piastry szynki. Obrane jaja owinąć ciasno mięsem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, jaja przekroić na pół, posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Tagi:

szynka