Sposób przygotowania:
Jaja w wiosennym sosie
Jajka ugotować na twardo ( 10 minut od wrzenia), obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na półmisku.
Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, wymieszać z solą
i połączyć ze śmietaną.. Dodać cukier, pieprz biały. Rzeżuchę umyć, osączyć i drobno pokroić. Szczypiorek, koperek, melisę też umyć, osączyć i drobno posiekać. Wszystką zieleninę włożyć do śmietany i wymieszać.
Powstałym sosem polać jajka na półmisku.
Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, wymieszać z solą
i połączyć ze śmietaną.. Dodać cukier, pieprz biały. Rzeżuchę umyć, osączyć i drobno pokroić. Szczypiorek, koperek, melisę też umyć, osączyć i drobno posiekać. Wszystką zieleninę włożyć do śmietany i wymieszać.
Powstałym sosem polać jajka na półmisku.