Sposób przygotowania:
Jaja zapiekane w śmietanie.
Kostkę przyprawy do zup zalać wrzącą wodą,rozpuścić,wystudzić,wymieszać z mąką .Zagotować.Połączyć
ze śmietaną,osolić,mocno zagrzać.Bułkę kanapkową pokroić w kromki o grubości 1 1/2 cm.Wyjąć środek bułki,zostawić tylko skórkę.Obrączki z bułki obsmażyć na tłuszczu.Półmisek do zapiekania wysmarować cienko masłem,wylać gorącą śmietanę,
ułożyć na niej grzanki,wbić do każdej po jednym jajku,osolić,oblać z wierzchu śmietaną.Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka min.
Gdy białka się zetną,a żółtka są miękkie,podawać na tym samym półmisku.Posypać z wierzchu siekaną natką lub liśćmi sałaty.
ze śmietaną,osolić,mocno zagrzać.Bułkę kanapkową pokroić w kromki o grubości 1 1/2 cm.Wyjąć środek bułki,zostawić tylko skórkę.Obrączki z bułki obsmażyć na tłuszczu.Półmisek do zapiekania wysmarować cienko masłem,wylać gorącą śmietanę,
ułożyć na niej grzanki,wbić do każdej po jednym jajku,osolić,oblać z wierzchu śmietaną.Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka min.
Gdy białka się zetną,a żółtka są miękkie,podawać na tym samym półmisku.Posypać z wierzchu siekaną natką lub liśćmi sałaty.
Renia_Kawa