2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1484]

Jajeczka nadziewane tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Nadziewane jajka na Wielkanocny stół,szybko znikają :)

Jajeczka nadziewane tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczka nadziewane tuńczykiem

 

  • 8 jajek wiejskich
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • pieprz sól do smaku
  • 2 łyżki majonezu tradycyjnego
  • pęczek szczypiorku cienkiego

Sposób przygotowania:

Jajeczka nadziewane tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo ,obieramy ze skorupek kroimy na połówki żółtka wydrążamy z jajek do miseczki ,tuńczyka osączamy z zalewy dodajemy do żółtek ,ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę ,doprawić do smaku papryką słodką , solą i pieprzem ,wymieszać dokładnie i tak przygotowanym farszem nadziewać jajeczka . Szczypiorek posiekać drobno posypać po wierzchu.
Jajeczka nadziewane tuńczykiem
jajka gotujemy na tawardo obieramy ze skorupek
Jajeczka nadziewane tuńczykiem
kroimy na połówki żółtka ze środka wydrążamy łyżeczką
Jajeczka nadziewane tuńczykiem
robimy farsz z dodatkiem tuńczyka ogórka i papryki
Jajeczka nadziewane tuńczykiem
gotowym farszem nadziewamy każdą połówkę jajka

Tagi:

jajko jajka