sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Jajeczka z farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Farsz z pieczarek tym razem wzbogaciłam dodatkiem suszonych pomidrów z czosnkiem i bazylią.

Jajeczka z farszem pieczarkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajeczka z farszem pieczarkowym

 

  • 4-6 ugotowane na twardo jajka,

 

 

  • 1 cebulka,

 

  • kilka łyzek majonezu,

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • pół łyżeczki suszonych pomidorów z czoskiem i bazylią

 

  • posiekany szczypiorek do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jajeczka z farszem pieczarkowym
Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół.Wydrążamy żołtko.Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką.Lekko posypujemy solą. Żółtka ucieramy na gładką masę i łączymy z majonezem. Dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku,wsypujemy suszone pomidory z czoskiem i bazylią.Farsz odstawiamy na kilka minut aby smaki się połączyły. Wypelniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Odstawiamy do lodówki.
Jajeczka z farszem pieczarkowym
Etap 1

Tagi:

jajko jajka