Sposób przygotowania:
Jajeczko ukryte pod francuskim płaszczem
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo obrać ze skorupek.Pieczarki umyć posiekać w drobniutką kosteczkę to samo zrobić z obrana cebulą. Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę i zeszklić nastepnie dołożyć pieczarki i dusić 10 minut doprawiając farsz solą i pieprzem do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć z rulonu wyciąć 6 większych kół i 6 mniejszych.Na każdym mniejszym kole ułożyć jajko obłożyć każde farszem pieczarkowym i zlepić brzegi ciasta do siebie. Ułożyć paszteciki na blasze wyłożonej pergaminem posmarować rozkłóconym jajkiem posypać czubrycą zieloną . Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 200*c i piec około 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym jako przekąska.
monikaT83
2milutka
Dziękuję:)