milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Jajeczna potrawka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajeczna potrawka to przepis od babci

Jajeczna potrawka

Składniki:

Jajeczna potrawka

 

Sposób przygotowania:

Jajeczna potrawka
Obieramy cebulę i kroimy ją w krążki. Boczek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, zrumieniamy na nim cebulę. Wrzucamy bekon i podsmażamy. Oprószamy mąką, zasmażamy i zalewamy mlekiem. Przyprawiamy solą, gałką i pieprzem. Ciągle mieszając gotujemy na małym ogniu okolo 15 minut. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki. Przekładamy do miseczek, zalewamy gorącym sosem. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Bezpośrednio przed podaniem dekorujemy każdą porcję natką.

Tagi:

jajko jajka