czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Jajeczne oczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wykonanie ich zajmuje niewiele czasu, a efekt bardzo smaczny:)

Jajeczne oczka

Składniki:

Jajeczne oczka

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • po łyżce posiekanego koperku i szczypioru,
  • sól, pieprz,
  • łyżka gęstej śmietany 18%,
  • 2 łyżki majonezu,
  • łyżeczka musztardy rosyjskiej,
  • garść rzeżuchy.

Sposób przygotowania:

Jajeczne oczka
Jajka oskubać, przepołowić, wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z koperkiem i ze szczypiorem.  

Dodać śmietanę oraz musztardę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę nałożyć do białek.

Wypukłą stronę białek posmarować majonezem, obtoczyć w posiekanej rzeżusze.

Tagi:

jajko jajka