krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Jajecznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Proste danie dla osób które maja mało czasu.

Jajecznica

Składniki:

Jajecznica

 

  • jaja (2) 100g
  • masło lub słonina
  • oczywiście może być
  • boczek wędzony 15g
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Jajecznica
Jaja umyć wybić do garnuszka, posolić i wymieszać. Na małej patelence rozgrzać masło lub podsmażyć słoninę albo boczek.
Wlać masę jajeczną, ogrzewać gdy dolna warstwa zatnie się , zebrać ją zsuwając z dna w kilku dużych kawałkach. Podawać można na patelence na której była przygotowywana lub na talerzyku. Smacznego!!