ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Jajecznica backowska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomita jajecznica, wyśmienita na śniadanie

Jajecznica backowska

Składniki:

Jajecznica backowska

 

  • 8 jajek
  • 8 dag słoniny
  • 4 dag oscypka
  • 12dag cebuli
  • 3 łyzki mleka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajecznica backowska
Słoninę pokroić w drobną kostkę , stopić.Pokrojoną w drobna kostkę bułkę dodać do słoniny.
Jajka rozmieszać z mlekiem i startym oscypkiem, wlać do grzanek , smażyć na wolnym ogniu mieszajac.
Podawać posypana natką pietruszki.