Sposób przygotowania:
Jajecznica, czyli czyścimy lodówkę
Przed smażeniem jajecznicy należy pokroić składniki na naszą potrawę. Pora na półplasterki, pomidora w kostkę (pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki, lub możemy pozostawić je w całości). Szczypiorek siekamy drobno. Szynkę również kroimy w kosteczkę. Jajka wbijamy do miski i bełtamy je za pomocą trzepaczki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy na nim kawałeczki szynki. Kiedy ta się lekko zrumieni, dokładamy do niej pora i jeszcze chwilkę smażymy.W następnej kolejności na patelni muszą wylądować jaja. Smażymy jajecznicę na wolnym ogniu, aż się zetnie, ale nie całkiem, chyba że lubimy bardzo wysmażone jajka. Ja zdecydowanie lubię takie tylko co ścięte. Pod koniec smażenia dodajemy pomidorki. Zdejmujemy jajecznicę z ognia. Wykładamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z chlebem.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy na nim kawałeczki szynki. Kiedy ta się lekko zrumieni, dokładamy do niej pora i jeszcze chwilkę smażymy.W następnej kolejności na patelni muszą wylądować jaja. Smażymy jajecznicę na wolnym ogniu, aż się zetnie, ale nie całkiem, chyba że lubimy bardzo wysmażone jajka. Ja zdecydowanie lubię takie tylko co ścięte. Pod koniec smażenia dodajemy pomidorki. Zdejmujemy jajecznicę z ognia. Wykładamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z chlebem.