eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajecznica Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna jajecznica z tego co było w lodówce.

Jajecznica Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica Eli

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica Eli
Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidora naciąć u góry na krzyż i zalać wrzątkiem na kilka sekund. Wrzątek odlać i zalać pomidor zimną wodą. Wyjąć go z wody,obrać ze skórki i pokroić. Grzybek oczyścić i pokroić. Jajka wybić do garnuszka. Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę,grzybka i smażyć na małym ogniu przez 10 minut. Dołożyć pomidory i smażyć jeszcze 5 minut. Wlać jajka,wymieszać i usmażyć jajecznicę. Jajecznicę podawać z pieczywem. Smacznego!
Jajecznica Eli
Składniki z których usmażyłam jajecznicę.
Jajecznica Eli
Obrane ze skórki pomidory i grzybek pokroić cebulę posiekać.
Jajecznica Eli
Pokrojone składniki usmażyć na rozgrzanym oleju.
Jajecznica Eli
Na koniec wlać jajka i usmażyć jajecznicę.