Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Jajecznica po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajecznica inna niż wszystkie

Jajecznica po hiszpańsku

Składniki:

Jajecznica po hiszpańsku

 

  • 4 jaja
  • 1 nieduża cebula
  • 2 nieduże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • trochę natki pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajecznica po hiszpańsku
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, a potem pociąć na bardzo drobną kostkę. Pociętą na drobne kawałeczki cebulę obsmażyć na oliwie. Dodać rozdrobiony czosnek oraz pomidory, posolić i popieprzyć do smaku, po czym całość dusić około 15 minut. Następnie dodać jajka i smażyć, aż jaja się zetną. Dodać pietruszkę i podawać!