Sposób przygotowania:
Jajka w sosie z pieczarkami
Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na połowy (jajka nie muszą być gotowane na twardo).
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i marchew startą na tarce albo drobno pokrojoną.
Wszystko mieszamy i chwilę przesmażamy. Oprószamy solą i trochę podlewamy wodą albo bulionem. Chwilę gotujemy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę cebulę i śmietanę (można dodać część śmietany i jogurt) .
Dodajemy też natkę pietruszki, wymieszamy i całość i doprawiamy do smaku. Sos podajemy z ugotowanymi jajkami.
Smaczne jako dodatek do obiadu, a także z pieczywem.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i marchew startą na tarce albo drobno pokrojoną.
Wszystko mieszamy i chwilę przesmażamy. Oprószamy solą i trochę podlewamy wodą albo bulionem. Chwilę gotujemy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę cebulę i śmietanę (można dodać część śmietany i jogurt) .
Dodajemy też natkę pietruszki, wymieszamy i całość i doprawiamy do smaku. Sos podajemy z ugotowanymi jajkami.
Smaczne jako dodatek do obiadu, a także z pieczywem.