katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka w sosie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybkie i smaczne jedzonko jajkowo pieczarkowe .Tutaj nie są konieczne jajka na twardo więc mogą być takie na pół.

Jajka w sosie z pieczarkami

Składniki:

Jajka w sosie z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie z pieczarkami
Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na połowy (jajka nie muszą być gotowane na twardo).

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i marchew startą na tarce albo drobno pokrojoną.

Wszystko mieszamy i chwilę przesmażamy. Oprószamy solą i trochę podlewamy wodą albo bulionem. Chwilę gotujemy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę cebulę i śmietanę (można dodać część śmietany i jogurt) .

Dodajemy też natkę pietruszki, wymieszamy i całość i doprawiamy do smaku. Sos podajemy z ugotowanymi jajkami.

Smaczne jako dodatek do obiadu, a także z pieczywem. 

Tagi:

jajka sos danie