Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Jajecznica po kalifornijsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i zdrowa potrawa, którą podpatrzyłem w USA

Jajecznica po kalifornijsku

Składniki:

Jajecznica po kalifornijsku

 

  • 8 świeżych jaj
  • puszka zielonego groszku
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka tuńczyka
  • tabasco
  • masło
  • sól, pieprz, czerwona papryka

Sposób przygotowania:

Jajecznica po kalifornijsku
Zawartość puszek odsączyć. Tuńczyka zmieszać z fasolą. Rozpuścić masło na patelni, wbić jajka i podsmażyć. Dodać sól, pieprz i czerwoną paprykę. Potem całość przełożyć na talerze. Na jajach ułożyć tuńczyka z fasolą, a całość obłożyć groszkiem. I wcinać :-)