katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajecznica w naleśniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajecznica troszkę inaczej.

Jajecznica w naleśniku

Składniki:

Jajecznica w naleśniku

 

  • na naleśniki

 

 

  • na jajecznicę

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica w naleśniku
Z mleka, wody, jajka i mąki oraz szczypty soli zarabiamy ciasto na naleśniki. Albo upiec naleśniki według wypróbowanego przepisu. Paprykę trzeba oczyścić, umyć i wyciąć z niej serduszka. Szczypiorek płuczemy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, wbijamy jajka, dodajemy przygotowany szczypiorek, pokrojoną w kostki szynkę i część paprykowych serduszek. Część zostawiamy do dekoracji. Solimy do smaku. Usmażoną jajecznicę wykładamy na usmażone naleśniki. Zwijamy w roladkę. Naleśniki można podsmażyć od razu albo panierować w bułce i jajku, i smażyć na rozgrzanym oleju.