Sposób przygotowania:
Jajecznica z karczochami i chorizo
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy rozdrobnione kawałeczki różyczek marynowanych karczochów w oleju, chwilę smażymy. potem dodajemy plasterki chorizo.
Gdy chorizo się lekko zrumieni wbijamy 2 jajka kurze. Delikatnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Gdy jajka będą ścięte dodajemy posiekany szczypiorek.
Taka jajecznica smakuje wyśmienicie z dodatkiem pieczywa, najlepiej domowego. Można sobie oczywiście zwiększyć ilość jajek, chorizo czy karczochów.
Gdy chorizo się lekko zrumieni wbijamy 2 jajka kurze. Delikatnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Gdy jajka będą ścięte dodajemy posiekany szczypiorek.
Taka jajecznica smakuje wyśmienicie z dodatkiem pieczywa, najlepiej domowego. Można sobie oczywiście zwiększyć ilość jajek, chorizo czy karczochów.