Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Jajecznica wiosenna ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Klasyczna jajecznica jako wiosenne śniadanie.

Jajecznica wiosenna ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica wiosenna ze szczypiorkiem

 

  • 4 jajka
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/2 małej cebuli
  • łyżka masła
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica wiosenna ze szczypiorkiem
Cebulę obrać, a następnie posiekać w drobna kostkę, szczypiorek też posiekać drobno. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulkę, następnie wbić jajka, dodać szczyptę soli. Mieszać całość, tak aby równomiernie była ścięta, na koniec dodać 3/4 szczypiorku, przełożyć na 2 talerze, posypać resztą posiekanego szczypiorku.
Jajecznica wiosenna ze szczypiorkiem
Szczypiorek i cebulkę drobno posiekać..
Jajecznica wiosenna ze szczypiorkiem
Do podsmażonej cebuli dodać jajka i sól, mieszać.