kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajecznica z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną jajecznicę z dodatkiem startej cukinii. Cukinia wzbogaca smak jajecznicy. Polecam na szybkie śniadanie.

Jajecznica z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z cukinią
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce jarzynowej. Boczek kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy do miski i wlewamy mleko, mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, dodajemy pokrojoną cebulę i boczek, smażymy przez chwilę i dodajemy cukinię, smażymy razem około 5 minut.
Wlewamy masę jajeczną, solimy i smażymy aż jajka się zetną.
Jajecznica z cukinią
Obraną cebulę kroimy w kosteczkę, cukinię ścieramy.
Jajecznica z cukinią
Do wybitych jajek dodajemy mleko i mieszamy.
Jajecznica z cukinią
Boczek i cebulę smażymy na rozgrzanym oleju.
Jajecznica z cukinią
Do smażonej cebuli i boczku dodajemy cukinię.