Sposób przygotowania:
jajecznica z ..drożdżami
Pokroić w kostkę cebulę, a następnie zeszklić ją na maśle. Gdy cebula będzie już miękka wkruszyć do niej drożdże.Nadal smażąc wlać nieco wody dla lepszego rozprowadzenia drożdży. W trakcie tej operacji drożdże wydzielają niemiły zapach, ale trzeba je "zabić" by nam nie fermentowały w żołądku.
Gdy woda odparuje wlać rozbełtane jajka, mieszać, ogrzewać dopóki się nie zetną.
Jajecznicę przyprawiałam już na talerzu-solą, pieprzem, papryczką a dla ozdoby posypałam szczypiorem.
Gdy woda odparuje wlać rozbełtane jajka, mieszać, ogrzewać dopóki się nie zetną.
Jajecznicę przyprawiałam już na talerzu-solą, pieprzem, papryczką a dla ozdoby posypałam szczypiorem.