Sposób przygotowania:
Jajecznica z fasolką szparagową
Fasolkę płuczemy, osuszamy i odcinamy jej końcówki. Następnie każdą kroimy na 2-3 kawałki. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie na wolnym ogniu około 15-20 minut. Fasolka powinna zmięknąć, ale nie powinna się rozpadać. Fasolę odcedzamy. W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jajka wbijamy do miseczki, oprószamy je szczyptą soli i pieprzu, rozkłócamy. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy fasolę i smażymy 1 minutę. Kolejno wlewamy rozkłócone jajka i smażymy ciągle mieszając aż jajka się zetną. Gotową jajecznicę na patelni posypujemy szczyptą słodkiej papryki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego :)