gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1290]

Jajecznica z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowana jajecznicę z fasolką szparagową podaję na obiad z duszonymi ziemniakami. Polecam, szybki obiad.

Jajecznica z fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 2 cm i przekładamy do garnka. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Odcedzoną fasolkę przekładamy na patelnię (na dno wkładamy masło lub margarynę), po czym wbijamy jajka i dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz przyprawę do grilla. Wszystko razem mieszając podsmażamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Porcję wykładamy na talerz.
Jajecznica z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 2 cm i przekładamy do garnka. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Jajecznica z fasolką szparagową
Odcedzoną fasolkę przekładamy na patelnię (na dno wkładamy masło lub margarynę), po czym wbijamy jajka i dodajemy przyprawy.