Sposób przygotowania:
Jajecznica z pekinką
Jajka myjemy pod bieżącą wodą. Na patelni rogrzewamy masło z dodatkiem oliwy. Mięso kroimy w kawałki i podsmażamy.
Liście kapusty pekińskiej myjemy, dokładnie osuszamy i siekamy bardzo drobno - wrzucamy na patelnię i podsmażamy minutę cały czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami ulubionymi, dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek.
Jajka wybijamy po kolei po jednym do miseczki sprawdzając ich swiezosc a następnie wlewamy na patelnię.
Smażymy wszystko cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.
Liście kapusty pekińskiej myjemy, dokładnie osuszamy i siekamy bardzo drobno - wrzucamy na patelnię i podsmażamy minutę cały czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami ulubionymi, dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek.
Jajka wybijamy po kolei po jednym do miseczki sprawdzając ich swiezosc a następnie wlewamy na patelnię.
Smażymy wszystko cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.