Sposób przygotowania:
Papryka Eli faszerowana gulaszemprzygotowanie gulaszu
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521380.jpg)
Łopatkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić w małą kostkę.
przygotowanie gulaszu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521381.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie gulaszu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521382.jpg)
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
przygotowanie gulaszu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521383.jpg)
Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem i przyprawy. Całość chwilę smażyć. Podlać gulasz wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
przygotowanie sosu
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521384.jpg)
Paprykę opłukać, usunąć szypułkę i nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521385.jpg)
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521386.jpg)
Pomidory z puszki pokroić w kostkę i włożyć do zalewy.
przygotowanie sosu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521387.jpg)
W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć cebulę. Do cebuli dodać paprykę i chwilę smażyć razem.
przygotowanie sosu cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521388.jpg)
Do cebuli z papryką wlać pomidory z zalewą, dodać przyprawy i gotować aż papryka zmięknie. Całość zmiksować w malakserze na gładki sos.
przygotowanie papryki
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521389.jpg)
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z papryk odciąć górę z ogonkami. Usunąć z papryk nasiona.
przygotowanie papryki cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521390.jpg)
Do papryk nałożyć przygotowany gulasz. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim papryki.
przygotowanie papryki cd
![Papryka Eli faszerowana gulaszem Papryka Eli faszerowana gulaszem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-eli-faszerowana-gulaszem-521391.jpg)
Papryki przykryć czapeczkami z ogonkami. Do naczynia wlać odrobinę wody. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec papryki około 45 minut. Po tym czasie naczynie odkryć i piec jeszcze około 15 minut. Paprykę można podać z ryżem ugotowanym na sypko i przygotowanym sosem.
Smacznego!