Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Jajecznica z porem na wędzonej słoninie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do jajecznicy zamiast pora można dodać cebulę.

Jajecznica z porem na wędzonej słoninie.

Składniki:

Jajecznica z porem na wędzonej słoninie.

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z porem na wędzonej słoninie.
Jajka umyć, wybić do miseczki, dodać szczyptę soli, białego pieprzu i dokładnie roztrzepać. Por oczyścić, pokroić w pół krążki. Słoninę pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną patelnię i stopić. Do stopionej słoniny wsypać pokrojony por i ciągle mieszając, zeszklić. Do lekko przestudzonej słoniny z porą wlać rozmieszane jajka i usmażyć jajecznicę. Podawać z pieczywem.