Sposób przygotowania:
Jajecznica z serkiem topionym
1. Jajka wbijamy do miseczki, rozkłócamy i dodajemy pieprz oraz sól.
2. Wkruszamy do nich topiony ser.
3. Na patelni rozgrzewamy masło. Gdy dobrze się podgrzeje wlewamy na nie masę jajeczną i mieszając smażymy przez kilka minut, aż jajko się odpowiednio zetnie.
4. Jajecznicę proponuję podawać ze świeżymi warzywami: ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem oraz świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
2. Wkruszamy do nich topiony ser.
3. Na patelni rozgrzewamy masło. Gdy dobrze się podgrzeje wlewamy na nie masę jajeczną i mieszając smażymy przez kilka minut, aż jajko się odpowiednio zetnie.
4. Jajecznicę proponuję podawać ze świeżymi warzywami: ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem oraz świeżym pieczywem posmarowanym masłem.