Sposób przygotowania:
Jajecznica z wędzoną kiełbasą i marchewk
Kiełbasę kroimy w kostkę.
Marchew obieramy, myjemy, kroimy w niedużą zapałkę.
Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę.
Na oliwie podsmażamy kiełbasę i marchewkę aż kiełbasa się zezłoci.
Jajka wbijamy do miski (wcześniej każde wybijając na talerzyk by sprawdzić świeżość), roztrzepujemy z solą, pieprzem i kolendrą. Wylewamy na patelnię.
Smażymy, mieszając aż jajecznica się zetnie.
Podajemy np z pomidorem czy pieczywem.
Marchew obieramy, myjemy, kroimy w niedużą zapałkę.
Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę.
Na oliwie podsmażamy kiełbasę i marchewkę aż kiełbasa się zezłoci.
Jajka wbijamy do miski (wcześniej każde wybijając na talerzyk by sprawdzić świeżość), roztrzepujemy z solą, pieprzem i kolendrą. Wylewamy na patelnię.
Smażymy, mieszając aż jajecznica się zetnie.
Podajemy np z pomidorem czy pieczywem.