Jajecznica ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica to bardzo dobra propozycja na pożywne śniadanie, jak i kolację. Do tego kromka ulubionego pieczywa i pyszny prosty posiłek na szybko gotowy.

Jajecznica ze szczypiorkiem

Składniki:

Jajecznica ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze szczypiorkiem
Opłukany szczypiorek w miarę drobno pokroić (nie żałować szczypiorku, dać dużą ilość). Masło rozpuścić na patelni. Jajka wbić do miseczki, rozbeltać i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Jak masełko się rozpuści przelać jajka na patelnię i smażyć na niedużym płomieniu, aż jajka się zetną.

Usmażyć jajecznicę wedle upodobania, może być mniej wysmażona, mało ścięta lub bardziej wysmażona, w zależności jak kto preferuje.