ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Wiosenna jajecznica ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chyba wszyscy znają ten smak jajecznicy ze szczypiorkiem. O tej porze roku taka jajecznica ma wyjątkowy smak. Podana z prawdziwym wiejskim chlebem, to już mistrzostwo świata.

Wiosenna jajecznica ze szczypiorkiem

Składniki:

Wiosenna jajecznica ze szczypiorkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna jajecznica ze szczypiorkiem

ETAP 1:

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać pokrojony w drobną kostkę boczek. Chwilę smażyć. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać. Wylać na patelnię. Mieszać, smażyć. Dodać pieprz, sól do smaku.
Szczypiorek umyć, osuszyć i pokroić drobniutko. Dodać do jajecznicy, wymieszać.

Podawać z pachnącym wiejskim chlebem.

Smacznego.