Sposób przygotowania:
Jajecznica ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki
Do miski wbijamy jajka, następnie dodajemy śmietanę oraz pieprz i sól. Odmierzamy dwie płaskie łyżki mąki i również dosypujemy do miski z jajkami. Całość bardzo dokładnie mieszamy, najlepiej trzepaczką. Miskę na chwilę odstawiamy na bok. Szczypiorek płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy, następnie drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy margarynę i wrzucamy na nią szczypiorek, smażymy przez 2 minuty co chwilę mieszając.
Następnie wlewamy naszą masę jajeczną i smażymy jajecznicę do pożądanej konsystencji. Pamiętajmy, żeby co chwilę ją mieszać. Gotową jajecznicę wykładamy na talerze i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Podajemy z kawą zbożową i świeżym pieczywem.
Następnie wlewamy naszą masę jajeczną i smażymy jajecznicę do pożądanej konsystencji. Pamiętajmy, żeby co chwilę ją mieszać. Gotową jajecznicę wykładamy na talerze i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Podajemy z kawą zbożową i świeżym pieczywem.