mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajecznica ze szparagami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Idealna propozycja na zdrowe i sycące śniadanie. Najlepiej smakuje w towarzystwie pomidora :)

Jajecznica ze szparagami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajecznica ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze szparagami
Szparagi myjemy, po czym odłamujemy im stwardniałe końcówki. Następnie warzywo kroimy na 2-centymetrowe kawałki i gotujemy na półtwardo przez około 3 minuty od zagotowania. Osączamy na sicie i szybko przenosimy je do miski z bardzo zimną wodą, osączamy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, na którym smażymy pokrojone szparagi około 2 minuty. Na podsmażone szparagi wbijamy jajka, mieszamy i smażymy aż do ścięcia. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i od razu podajemy.
Jajecznica ze szparagami
Szparagi myjemy, po czym odłamujemy im zderwniałe końce
Jajecznica ze szparagami
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy szparagi
Jajecznica ze szparagami
Do podsmażonych szparagów wbijamy jajka i smażymy