Sposób przygotowania:
Jajecznica ze Szypiorkiem a'la Krokiet
Szczypior i jajka myjemy.
Umyte jajka wbijamy do miseczki. Rozmącamy,dodajemy soł i kolorowy pieprz tyle ile kto lubi.
Następnie dosyć drobno siekamy szczypiorek i dodajemy do jaj-mieszamy.Na niedużej patelni (u mnie to była patelnia o srednicy 19 cm ) rozgrzewamy masło.Wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu (nie przekręcając) lecz delikatnie tylko podważając jego brzegi. Jak już jajka do połowy patelni się zetną to smażąc nadal zawijamy delikatnie je w rulonik za pomocą drewnianej czy tam innej szpatułki. Chwilunie jeszcze podsmażamy i gotowe....
Podajemy z pieczywem i np. sałatką z pomidorów.....
Umyte jajka wbijamy do miseczki. Rozmącamy,dodajemy soł i kolorowy pieprz tyle ile kto lubi.
Następnie dosyć drobno siekamy szczypiorek i dodajemy do jaj-mieszamy.Na niedużej patelni (u mnie to była patelnia o srednicy 19 cm ) rozgrzewamy masło.Wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu (nie przekręcając) lecz delikatnie tylko podważając jego brzegi. Jak już jajka do połowy patelni się zetną to smażąc nadal zawijamy delikatnie je w rulonik za pomocą drewnianej czy tam innej szpatułki. Chwilunie jeszcze podsmażamy i gotowe....
Podajemy z pieczywem i np. sałatką z pomidorów.....
Netka
Bravo:)
evita0007
Dzięki Netko :-)
gusia1000