eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajka Eli z farszem tuńczykowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam wielkanocne jajka faszerowane. Farsz zobiłam z żółtek, odsączonego z oliwy tuńczyka i koperku.

Jajka Eli z farszem tuńczykowym

Składniki:

Jajka Eli z farszem tuńczykowym

jajka

farsz

  • 100 g tuńczyka w oliwie - po odsączeniu
  • 1 pęczek koperku
  • 2 duże łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka Eli z farszem tuńczykowym

przygotowanie jajek

Jajka Eli z farszem tuńczykowym
Ugotowane na twardo jajka ostudzić i obrać ze skorupek..

Jajka ugotować w osolonym wrzątku i ostudzić. Obrać jajka ze skorupek.

przygotowanie jajek cd

Jajka Eli z farszem tuńczykowym
Przekroić na połówki ugotowane jajka i wyjąć żółtka.

Obrane jajka przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

przygotowanie jajek cd

Jajka Eli z farszem tuńczykowym
Przygotować żółtka, majonez, koperek i odsączonego tuńczyka.

Koperek opłukać i osuszyć. Kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić. Przygotować żółtka, odsączonego tuńczyka i majonez.

przygotowanie jajek cd

Jajka Eli z farszem tuńczykowym
Wymieszać żółtka, koperek, tuńczyka i majonez.

Do miski włożyć żółtka, tuńczyka, koperek i majonez. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie jajek cd

Jajka Eli z farszem tuńczykowym

Farszem napełnić połówki białek i udekorować koperkiem.


Smacznego!