Sposób przygotowania:
Sernik z mlekiem kokosowym
Ciasto: Mąkę, masło, cukier puder i żółtka łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy przez dwie godziny. Następnie wałkujemy na wielkość kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy ser. Miksujemy. Dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe, budynie i obie mąki. Miksujemy.
Masę serową wylewamy na spód. Ciasto pieczemy około 100 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Dekoracja: Czekoladę łamiemy na kawałki. Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Do podgrzanej śmietany dodajemy czekoladę. Mieszamy. Polewamy ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.
Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy ser. Miksujemy. Dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe, budynie i obie mąki. Miksujemy.
Masę serową wylewamy na spód. Ciasto pieczemy około 100 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Dekoracja: Czekoladę łamiemy na kawałki. Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Do podgrzanej śmietany dodajemy czekoladę. Mieszamy. Polewamy ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.