Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
1.Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne i smażymy na oliwie do czasu odparowania wody, studzimy;
2.Jajka kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Połowę żółtek rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pieczarek, dodajemy łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Uzyskanym farszem wypełniamy otwory po żółtkach;
3.Pozostałe żółtka rozdrabniamy, dodajemy posiekaną drobno pietruszkę, chrzan, 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Sosem ozdabiamy każde jajko.
2.Jajka kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Połowę żółtek rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pieczarek, dodajemy łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Uzyskanym farszem wypełniamy otwory po żółtkach;
3.Pozostałe żółtka rozdrabniamy, dodajemy posiekaną drobno pietruszkę, chrzan, 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Sosem ozdabiamy każde jajko.