Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jajka faszerowane - wiosenne

jajka faszerowane

Składniki:

jajka faszerowane

 

  • 10 jajka gotowane na twardo,
  • 2 łyżeczki musztarda,
  • majonez,
  • szczypiorek,
  • sałata,
  • rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane
jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żóltka, które przecieramy przez tarkę o drobnych oczkach, ok 5 rzodkiewek również ucieramy, dodajemy duzą ilość cienkiego szczypiorku bardzo drobno posiekanego. Do jajek i warzyw dodajemy muszatrdę oraz majonez wg uznania, doprawiamy pieprzem i solą. Talerz wykładamy liscmi sałaty, połowki z białek napełniamy aszresz, układamy na sałacię, a następnie dekorujemy posypując szczypiorkiem