Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane serkiem ziołowym
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żołtka i przełożyć do miski. Następnie żółtka rozgnieść łyżką. Dodać serek i ewentualnie jogurt jak masa będzie zbyt sucha i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli potrzeba.
Masą wypełnić połówki jajek. Jajka ułożyć na talerzu, ja ułożyłam na roszponce. Oprószyć słodką papryką i posypać sezamem.
Można podawać.
Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żołtka i przełożyć do miski. Następnie żółtka rozgnieść łyżką. Dodać serek i ewentualnie jogurt jak masa będzie zbyt sucha i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli potrzeba.
Masą wypełnić połówki jajek. Jajka ułożyć na talerzu, ja ułożyłam na roszponce. Oprószyć słodką papryką i posypać sezamem.
Można podawać.
![Jajka faszerowane serkiem ziołowym Jajka faszerowane serkiem ziołowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-serkiem-ziolowym-498222.jpg)
![Jajka faszerowane serkiem ziołowym Jajka faszerowane serkiem ziołowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-serkiem-ziolowym-498223.jpg)
![Jajka faszerowane serkiem ziołowym Jajka faszerowane serkiem ziołowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-serkiem-ziolowym-498224.jpg)
![Jajka faszerowane serkiem ziołowym Jajka faszerowane serkiem ziołowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-serkiem-ziolowym-498225.jpg)