Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane serkiem ziołowym
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żołtka i przełożyć do miski. Następnie żółtka rozgnieść łyżką. Dodać serek i ewentualnie jogurt jak masa będzie zbyt sucha i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli potrzeba.
Masą wypełnić połówki jajek. Jajka ułożyć na talerzu, ja ułożyłam na roszponce. Oprószyć słodką papryką i posypać sezamem.
Można podawać.
Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żołtka i przełożyć do miski. Następnie żółtka rozgnieść łyżką. Dodać serek i ewentualnie jogurt jak masa będzie zbyt sucha i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli potrzeba.
Masą wypełnić połówki jajek. Jajka ułożyć na talerzu, ja ułożyłam na roszponce. Oprószyć słodką papryką i posypać sezamem.
Można podawać.