Sposób przygotowania:
Cukinia panierowana i opiekana
Cukinię opłukać pod bieżącą wodą, można osuszyć . Następnie pokroić na plasterki 3mm lub 4mm. Można obrać jeżeli cukinia jest trochę bardziej wyrośnięta.
Plasterki rozłożyć na talerzu i posypać lekko solą z obu stron. W misce rozbić jajka dodać mleko i roztrzepać widelcem, można przyprawić pieprzem. Obsypać następnie w mące, włożyć do jajka i do bułki tartej.
Gotowe smażyć na oleju rzepakowym na rumiano.
Można po usmażeniu położyć na ręcznik papierowy.
Plasterki rozłożyć na talerzu i posypać lekko solą z obu stron. W misce rozbić jajka dodać mleko i roztrzepać widelcem, można przyprawić pieprzem. Obsypać następnie w mące, włożyć do jajka i do bułki tartej.
Gotowe smażyć na oleju rzepakowym na rumiano.
Można po usmażeniu położyć na ręcznik papierowy.
![Cukinia panierowana i opiekana Cukinia panierowana i opiekana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-panierowana-i-opiekana-511024.jpg)
![Cukinia panierowana i opiekana Cukinia panierowana i opiekana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-panierowana-i-opiekana-511027.jpg)
![Cukinia panierowana i opiekana Cukinia panierowana i opiekana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-panierowana-i-opiekana-511028.jpg)
![Cukinia panierowana i opiekana Cukinia panierowana i opiekana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-panierowana-i-opiekana-511029.jpg)
![Cukinia panierowana i opiekana Cukinia panierowana i opiekana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-panierowana-i-opiekana-511030.jpg)