Sposób przygotowania:
Cukinia panierowana i opiekana
Cukinię opłukać pod bieżącą wodą, można osuszyć . Następnie pokroić na plasterki 3mm lub 4mm. Można obrać jeżeli cukinia jest trochę bardziej wyrośnięta.
Plasterki rozłożyć na talerzu i posypać lekko solą z obu stron. W misce rozbić jajka dodać mleko i roztrzepać widelcem, można przyprawić pieprzem. Obsypać następnie w mące, włożyć do jajka i do bułki tartej.
Gotowe smażyć na oleju rzepakowym na rumiano.
Można po usmażeniu położyć na ręcznik papierowy.
Plasterki rozłożyć na talerzu i posypać lekko solą z obu stron. W misce rozbić jajka dodać mleko i roztrzepać widelcem, można przyprawić pieprzem. Obsypać następnie w mące, włożyć do jajka i do bułki tartej.
Gotowe smażyć na oleju rzepakowym na rumiano.
Można po usmażeniu położyć na ręcznik papierowy.