Jajka faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Jajka z takim farszem pasują i na kolację wigilijną i na śniadanie wielkanocne.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 6 jaj
  • 1 płat śledzia solonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo.Przekroić wzdłuż na połówki. Delikatnie wyjąć żółtko. Płat śledzia jeśli jest mocno słony to wymoczyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Następnie śledzie ,cebulkę,żółtka i majonez utrzeć razem i doprawić pieprzem do smaku.Farszem napełnić białka.Ułożyć pięknie na półmisku i posypać siekaną natką.