małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Jajka faszerowane 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne faszerowane jajka.

Jajka faszerowane 2

Składniki:

Jajka faszerowane 2

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane 2
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na połówki. Z jajek wyciągamy łyżeczką żółtka i przekładamy do miseczki. Czerwona paprykę bardzo drobno kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Papryke i szczypiorek dodajemy do żółtek i mieszamy, rozgniatając żółtka widelcem. Przygotowana masę doprawiamy sola i pieprzem, następnie dodajemy musztarde (ok małej łyżeczki) i majonez. Całość dokładnie mieszamy i przygotowana masą napełniamy białka jajek, tak żeby utworzyć górkę.